"Behandel iemand zoals hij is en hij blijft zoals hij is. Behandel iemand zoals hij zou kunnen zijn en hij wordt wie hij kan zijn." (Goethe)

“Jolanda, bedankt voor je geweldige inzet. Je bent een GOUDJE!!!” (ouders van Y.)

/

Over mij

Mijn naam is Jolanda Brink-Loomans. Ik ben getrouwd met Sander en samen hebben wij twee prachtige kinderen. Al van jongs af aan weet ik dat ik met kinderen/jongeren wil werken.

Sinds 2003 ben ik leerkracht in het basisonderwijs, wat ik nog steeds met ontzettend veel plezier doe. Ik heb ervaring in het één op één begeleiden van kinderen met autisme, eerst via het ‘rugzakje’ en later via het PGB. Daarbij heb ik ook mijn licenties behaald voor de kanjertraining; een methode voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Veel scholen werken met de kanjertraining, daar sluit ik op aan in mijn praktijk.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd die met name gericht zijn op het begeleiden van kinderen die (even) niet lekker in hun vel zitten of speciale behoeften hebben. Ik heb gemerkt dat dit de kinderen zijn waar ik altijd vrijwel direct een speciale band mee heb. Het is ontzettend fijn om er voor een kind (en de ouders) te kunnen zijn op momenten dat ze het even zwaar hebben en ze een stapje verder te kunnen helpen.

Jolanda Brink-Loomans

Opleidingen & trainingen:

Jaartal Opleiding/training
1999 Havo
2003 Opleiding leraar basisonderwijs
2007 Kanjertraining
2008 Kinderen met speciale behoeften
2012 Basisopleiding tot kindercoach
2012 Opleiding systematisch/contextueel werken voor de kindercoach
2013 Praktijkdag voor de kindercoach
2013 Opleiding omgaan met emoties, echtscheiding en verlies voor de kindercoach
2013 Opleiding opvoedcoaching voor de kindercoach
2014 Kanjertraining licentie B
2015 Werken met materialen en situaties uit de kindercoachpraktijk
2017 Mindfulness
2017 Workshop weerbaarheidsspel voor pubers
2018 Opleiding tot trainer Ik leer leren
2018 NLP Intensive