Welkom!

Hoi! Fijn dat je even kijkt op de kinder- en tienerpagina. Deze heb ik speciaal voor jou gemaakt om je alvast een beetje te vertellen hoe alles gaat bij Blink.

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Jolanda en ik ben al jarenlang juf op een basisschool. Ik heb veel verschillende groepen les gegeven, van groep 3 tot en met groep 8. Ik ben getrouwd met Sander en samen hebben wij twee zoons.

Vind je het spannend?

Veel kinderen en tieners vinden het best een beetje spannend om voor het eerst naar Blink te komen. Je kent mij waarschijnlijk nog niet, je weet nog niet hoe de praktijk eruit ziet en wat gaan we eigenlijk doen? Dat ga ik je hier alvast vertellen, zodat je een idee hebt van wat je kunt verwachten.

Olifant

1. Kennismaking

We beginnen met een kennismaking. Wie ben ik en wie ben jij. Dit gesprek heb ik met je ouders, of met jou erbij. Zo kunnen jullie me in het kort vertellen waarbij ik jullie kan helpen en kan ik misschien al iets vertellen over wat we gaan doen bij Blink.

2. Vragenlijst

Na dit gesprek krijg je een lijst met allerlei vragen die je mag invullen. Uiteraard mogen je ouders je daarbij helpen. Daarna heb ik een gesprek met je ouders. We gaan hierin bespreken waarbij ik jou kan helpen. Dit doen we bij jou thuis of bij Blink.

3. Aan de slag!

Je komt bij mij kletsen, ontdekken, tekenen, spelletjes doen, noem maar op. We kiezen altijd iets uit wat bij jou past. Elke keer als je geweest bent ga je met een Blinky of een Blincard naar huis. Op dit kaartje staat wat je die dag hebt geleerd.

4. Feest!

Als je je doel behaald hebt is het feest! Dan zijn we nog één keertje bij elkaar, samen met je vader en moeder. Op deze dag gaan we vieren wat jij bereikt hebt bij Blink. Je krijgt een UitBlinker (een soort diploma). En bij feest hoort uiteraard ook iets lekkers!

Wie help ik dan?

Ik help alle kinderen en tieners waarbij er iets voor zorgt dat ze niet helemaal blij en ontspannen zijn. Bijvoorbeeld als je:

 • Bang of verdrietig bent
 • Boos bent of vaak vecht
 • Ouders gaan scheiden of al gescheiden zijn
 • Niet lekker kunt slapen of in slaap kunt komen
 • Moeite hebt met rekenen/taal/spelling, of andere vakken op school
 • Het moeilijk vindt om je te concentreren
 • Vaak hoofdpijn of buikpijn hebt
 • Gepest wordt of anderen pest
 • Het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen
 • Het moeilijk vindt om vrienden of vriendinnen te maken en te houden
 • Vaak ruzie hebt
Ruzie
Schaamte
Huilen

Hoe ziet het er eigenlijk uit bij Blink?

Ik doe open of je stapt zelf lekker binnen bij Blink. Als je daar binnenkomt zie je een kapstok, 2 tafels, een bank en een groot tekenbord. We gaan zitten op het plekje dat jij fijn vindt of wat handig is voor hetgeen we gaan doen. Er zijn verschillende kleuren limonade en er zijn allerlei leuke boeken en spellen. Maar om echt een idee te hebben hoe het eruit ziet, heb ik hier alvast wat fotootjes. Ik zie en help je graag bij Blink. Tot snel!